Datavernietiging

Datavernietiging voor uw hardware

Datavernietiging nodig voor uw hardware? Groot3R B.V. is gespecialiseerd in datavernietiging waarbij het beschermen van uw privacy voorop staat. De harde schijf in uw computer staat vol met geheime informatie en privébestanden. Hierdoor is het aan te raden om schijven die niet meer worden gebruikt op een professionele manier te laten vernietigen.

Onze specialisten kunnen alle soorten harde schijven binnen enkele werkdagen fysiek en digitaal vernietigen, waarbij de werkwijze volledig gewaarmerkt is en enkel wordt uitgevoerd door bevoegde personen. Aan het eind van dit proces wordt een vernietigingsverklaring opgesteld, dat op verzoek is voorzien van ingescande en eventueel geregistreerde serienummers.

Neem contact met ons op

Voor zowel losse harde schijven als nog volledig ingebouwde geheugensystemen verzorgen wij de datavernietiging. Denk hierbij aan verschillende soorten: HDD en SSD, 2,5 inch of 3,5 inch, SCSI, ATA, SAS, SATA, of schijven uit laptops, desktops of server Raid’s. Aangezien wij u een optimale service willen bieden is het bij ons mogelijk om de hardware voor de datavernietiging achter te laten in één van onze bewaakte inzamelcontainers.

De kosten van onze diensten zijn vooral afhankelijk van het aantal aangeboden harde schijven, waarbij een groter aantal harde schijven relatief goedkoper is dan enkele losse exemplaren. Voor een volledige prijsindicatie omtrent datavernietiging kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Proces datavernietiging

Tijdens het proces van de datavernietiging wordt de fysieke harde schijf machinaal versnippert. Dit gebeurt met een professioneel datavernietiging apparaat dat is afgesteld op de officiële richtlijnen van de European Association for Data Media Security.

Alle data op de harde schijf is na het proces onherroepelijk vernietigd. De kleine ‘snippers’ harde schijf hebben een oppervlakte van 7 mm² en worden opgevangen in een verzamelcontainer. Wij voldoen hiermee aan DIN norm 66399 beschermingsklasse 6. Het overgebleven materiaal wordt afgestaan aan gecertificeerde bedrijven voor hergebruik en zijn nooit meer terug te leiden naar uw harde schijf.

Meer weten over datavernietiging?

Wilt u meer informatie over datavernietiging of over onze andere diensten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen