Harde schijf vernietigen

Verantwoord uw harde schijf vernietigen? De Groot Electronics is gespecialiseerd in harde schijf vernietiging op locatie onder uw toeziend oog of met onze ophaalservice. De harde schijf in uw computer staat vol met geheime informatie en privébestanden. Hierdoor is het aan te raden om schijven die niet meer worden gebruikt op een professionele manier te laten vernietigen. Onze specialisten kunnen alle soorten harde schijven binnen enkele werkdagen fysiek en digitaal vernietigen, waarbij de werkwijze volledig gewaarmerkt is en enkel wordt uitgevoerd door bevoegde personen. Aan het eind van dit proces wordt een vernietigingsverklaring opgesteld, dat op verzoek is voorzien van ingescande en eventueel geregistreerde serienummers.

Voor zowel het losse harde schijf vernietigen als nog volledig ingebouwde geheugensystemen verzorgen wij de datavernietiging. Denk hierbij aan verschillende soorten: HDD en SSD, 2,5 inch of 3,5 inch, SCSI, ATA, SAS, SATA, of schijven uit laptops, desktops of server Raid’s. Aangezien wij u een optimale service willen bieden is het bij ons mogelijk om de hardware voor de datavernietiging achter te laten in één van onze bewaakte inzamelcontainers. De kosten van onze diensten zijn vooral afhankelijk van het aantal aangeboden harde schijven, waarbij een groter aantal harde schijven relatief goedkoper is dan enkele losse exemplaren. Voor een volledige prijsindicatie omtrent datavernietiging kunt u het beste even contact met ons opnemen.Harde schijf vernietigen

Proces harde schijf vernietigen

Tijdens het proces van de harde schijf vernietigen wordt de fysieke harde schijf machinaal versnippert. Dit gebeurt met een professioneel datavernietiging apparaat dat is afgesteld op de officiële richtlijnen van de European Association for Data Media Security. Alle data op de harde schijf is na het proces onherroepelijk vernietigd. De kleine ‘snippers’ harde schijf hebben een oppervlakte van 300 mm² en worden opgevangen in een verzamelcontainer. Dit materiaal wordt afgestaan aan gecertificeerde bedrijven voor hergebruik en zijn nooit meer terug te leiden naar uw harde schijf.

Wilt u meer informatie over harde schijf vernietigen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

[maxbutton id=”1″]