Printer Recycling

Wilt u van uw oude printer af? Onze ophaalservice komt graag bij u langs voor uw printer recycling!

In het huidige digitale tijdperk volgen de elektronische ontwikkelingen zich razendsnel op, waardoor het vaak voorkomt dat printers en andere hardwareproducten snel aan vervanging toe zijn. Om deze ontwikkelingen ecologisch te kunnen verantwoorden dienen de oude printers hergebruikt te worden. Groot3R B.V. is gespecialiseerd in printer recycling en haalt oude pc’s, beeldschermen en/of andere apparaten ter plekke bij u op.

Het hergebruiken van oud IT-materiaal is een proces dat een positieve bijdrage levert aan het milieu en de maatschappij, mits het goed wordt uitgevoerd. Groot3R B.V. is een door de overheid erkend en gecertificeerd bedrijf dat in het bezit is van het VIHB-certificaat.

Afhandeling van printer recycling en vernietiging van uw hardware.
Op een maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke wijze data en bestanden onherroepelijk verwijderen.

Heeft u oude printers die vernietigd moeten worden? Het geheugen en de opgeslagen informatie die vaak nog op de harde schijf van een oude printer staat is vertrouwelijk en dient daardoor eerst vernietigd te worden. Daarna kan het restmateriaal van de computer gerecycled worden.

Procedure it en printer recycling

Om dit goed af te handelen verzorgen wij het complete proces van het vernietigen en het wissen van het geheugen. Inclusief de inzameling, het vervoer en de behandeling van de oude hardware. Onze unieke, op het proces afgestelde auto’s zorgen ervoor dat uw privé-eigendommen op een veilige manier vernietigd worden. Niet alleen printers zijn welkom; ook schermen, printers, faxapparaten en ander apparatuur kunt u bij ons inleveren.

Inlevermethoden
Afhankelijk van het aantal oude computers dat u wilt aanbieden kunt u gebruik maken van verschillende inlevermethoden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een beveiligde container tijdelijk ergens neer te zetten, wanneer er grote hoeveelheden hardware gerecycled moeten worden.

Werkwijze it en printer recycling
De vernietiging van de gegevens op de harde schrijven gaat altijd volgens de voorschriften van de EADMS.

Wanneer u elektronica voor recycling wilt aanbieden, kunt u contact met ons opnemen via onderstaande gegevens. Vervolgens plannen we samen een afspraak in op een moment dat het u het beste uit komt. Wanneer, waar en hoe laat u het wilt laten ophalen, is geheel aan u. Wij werken snel, betrouwbaar en met een milieuvriendelijke aanpak. Hierdoor heeft u, en het milieu, er zo min mogelijk last van!